Oldal: 1 / 1

Kibővített vezetőségi űlés a Gazdaházban 2009

Elküldve: 2009.07.23. 20:21
Szerző: Herczeg István
2009 július 22.én kibővített vezetőségi űlésre került sor a Gazdaházban (Hajdúszoboszló Vasvári Pál u. 40.). A megjelenteket a Vaskó házaspár nagy szeretettel fogadta. Vaskóné Borika megmutatta a szigorú előírások betartásával frissen felújított házat. A fiatalabb látogatók kiváncsian a "tapasztaltabbak" nosztalgiával szemlélték a régi korokat idéző használati tárgyakat. A jelenlevők között volt aki még diákkorában használta a kalamárist (tintatartót) és a mártogatós tollat. Megtudhattuk, hogy a természetközeli életet és a babona egyaránt jelen volt a mindennapokban. A gazdaemberek nagyon jól ismerték a növények gyógyhatásait, de a frászkarika is használatra került. A ház előtt több mint 40 gyógyításra is használt növényt láthattunk.
A vendéglátók kemencében készült töltöttkáposztát, túrós bélest szolgáltak fel az igényesen megterített asztalnál. Lehetőség volt gyógynövénnyel ízesített vízet is fogyasztani.
A fenti előzmények miatt csak rövid idő maradt az egyesület előtt álló feladatok áttekintésére.
Vaskóné Borika felajánlotta, hogy a Hajdúszoboszlói Városszépítő Egyesület vezetőségi űléseit az elkövetkező időben tartsa a Gazdaházban.
Nagyon köszönjük ezt a nagyvonalú felajánlást. Azt gondoljuk hogy nehezen találnánk egyesületünk szellemiségéhez jobban illő helyszínt a megbeszéléseinkre.
Kérjük tagtársainkat minnél több ismerősük figyelmét hívják fel a Gazdaházra.